Nieuws

Nieuws

VVD: dialoog over duurzaam en levensbestendig bouwen

07-03-2018

2018-03-07

De VVD nodigt de inwoners van De Ronde Venen uit om mee te denken over de nieuwste inzichten voor bouwen op basis van starten én levensloopbestendig en groen wonen. Wilt u meedenken en praten over mooie en in de toekomst nog te realiseren projecten in De Ronde Venen? Dan nodigen wij u graag uit om samen met de VVD van gedachten te wisselen.

Voor ons is de mogelijkheid om te kunnen starten met een koopwoning in De Ronde Venen erg belangrijk. De VVD is dan ook bezorgd dat er voor starters op dit moment  geen woningen of appartementen te koop zijn onder de 200.000 euro in onze gemeente. Levensloopbestendige woningen maken het voor senioren mogelijk (zelfstandig) te kunnen blijven wonen in de eigen woning in de voor hen bekende, veilige en vertrouwde woonomgeving.  Daarnaast zullen zoveel mogelijk woningen energieneutraal en groen moeten worden gerealiseerd. “Als we De Ronde Venen echt willen verduurzamen, moeten we concrete stappen zetten”, beaamt lijsttrekker Alberta Schuurs.

Nieuwbouw projecten, groot of klein, moeten in principe niet meer worden aangesloten op het gasnetwerk. “Dat geldt voor alle nieuwbouwprojecten waar nog geen schop in de grond zit”, geeft  ze aan. Alleen bij zwaarwegende redenen om een nieuwbouwwijk  of –project wel op het gas aan te sluiten, kan de gemeente een uitzondering maken. We horen graag wat u er van vindt. Laat een reactie op de website achter, of ga naar onze facebook pagina en reageer daar op deze vraag.

261
website powered by WEBSOLVE