Nieuws

Nieuws

VVD De Ronde Venen maakt zich hard voor veilige en gebruiksvriendelijke trottoirs

07-03-2018

2018-03-07

Op dinsdagavond 6 maart jl. zijn Michel van Dijkman en Bart Richter, beide kandidaat raadsleden voor VVD De Ronde Venen aangeschoven bij het huiskameroverleg van Amerpoort in Vinkeveen. Doel van dit overleg was om zelf van ouderen en begeleiding te horen tegen welke knelpunten zij aanlopen bij het “naar buiten gaan”.

Direct werd duidelijk dat er een groot aantal aandachtpunten zijn. Op het moment dat je gebruik moet maken van een rollator, rolstoel of sowieso wat minder goed ter been bent is een gebruiksvriendelijke inrichting van groot belang. Het gaat bijvoorbeeld over rechte trottoirs met voldoende breedte die doorlopend zijn, brede op- en afritten van de stoep, hellingen die niet te stijl zijn en veilige oversteekplaatsen met optische signalering.

Dit lijken vanzelfsprekende zaken maar in de praktijk blijkt dat dit nog lang niet optimaal is. Eenvoudig de straat op om even een boodschap te halen of ergens in de horeca een kop koffie te drinken is er niet bij, dit tot frustratie van bewoners en begeleiding. Het is van groot belang om openbare voorzieningen goed in te richten zodat ouderen en minder validen er ook eenvoudig en veilig gebruik van kunnen maken. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat we steeds ouder worden en langer zelfstandig blijven wonen.

Bart Richter geeft aan: “Ik heb veel respect voor de begeleiders die dagelijks worstelen met deze knelpunten. Zij willen bewoners ook laten genieten door ze mee te nemen naar buiten maar dat valt niet mee. Ik ga me hard maken om dit te verbeteren. Hier moet meer aandacht voor komen.”

De VVD heeft in het verkiezingsprogramma ook volop aandacht voor senioren. Niet alleen in relatie tot de zorg op zich, de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorg en beschikbaarheid van seniorenwoningen, maar ook voor de aantrekkelijke inrichting van wijken en paden om beweging te stimuleren.  

 

301
website powered by WEBSOLVE