Nieuws

Nieuws

Onze inzet voor groen

17-01-2018

2018-01-17

Onderstaand vindt u over dit onderwerp de volledige tekst van ons verkiezingsprogramma.

 

Groen en milieu

Aandacht voor een gezonde groene omgeving en verbetering van het klimaat vinden we als VVD belangrijk. Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verdrag van Parijs. Daarnaast leent onze omgeving zich uitstekend voor recreatie. Wij zullen ook aandacht houden voor de effecten van het wonen vlak bij grote steden.

 

 

 

De - natuurlijke - Ronde Venen

 • Wij nemen verantwoordelijkheid voor ons klimaat en de omgeving. Ook wij hebben een bijdrage te leveren aan het verminderen van CO2-uitstoot en aan duurzame energie. Wel op eigen initiatief en zonder betutteling van inwoners en ondernemers.
 • Wij faciliteren en stimuleren initiatieven op het gebied van duurzaamheid, onder andere door informatie te verstrekken over mogelijkheden. Elementen daarin: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken; dus sterk inzetten op isolatie van woningen en andere gebouwen; kijken hoe gas vervangen kan worden; in kaart brengen of er potentie is voor geothermie.
 • Wij willen de mogelijkheden van gemeentelijke- en overheidsgebouwen benutten voor zonne-energie.
 • Groen in de wijk draagt bij aan het welzijn en gezondheid van inwoners. Bij nieuwbouw zullen we van tevoren rekening houden met de invulling van de groene omgeving, vooral bij grote projecten zoals het Centrumplan Vinkeveen.
 • Het groene beeld van onze gemeente wordt door veel inwoners gewaardeerd. De afgelopen jaren is er te weinig aandacht besteed aan het beheer en onderhoud van groenvoorzieningen waaronder de parken. Wij vinden het belangrijk om het onderhoud te verbeteren, bomen te kappen waar het moet, onkruid regelmatig te verwijderen en struiken en bomen te snoeien.
 • Wij zullen extra aandacht gaan geven aan de Vinkeveense Plassen om de kwaliteit van de flora en de fauna te behouden en waar nodig te verbeteren.
 • Bij infrastructurele wijzingen die ten koste gaan van natuur zal bij ontwikkeling direct gekeken moeten worden naar compensatie mogelijkheden.

 

De - recreatieve - Ronde Venen

 • Onze omgeving nodigt uit om te fietsen, te wandelen, te varen en zo lekker te genieten van de natuur. We willen routes en paden uitbreiden, verbeteren en op elkaar aansluiten. Zodat we nog meer kunnen genieten van de mooie natuur in onze omgeving.
 • In de openbare ruimte zullen we meer gelegenheid geven om te sporten, onder andere door het plaatsen van meer sport- en speeltoestellen in parken.
 • Ook hebben we oog voor het culturele erfgoed en culturele activiteiten en vinden het belangrijk dat dit blijvend ondersteund wordt.

 

De – ingeklemde – Ronde Venen

 • Het effect van dicht bij Schiphol wonen is (toenemende) geluidsoverlast. Het is belangrijk om hier alert op te blijven en onze belangen te blijven verdedigen. Ook de recreatieve helikopter­vluchten moeten binnen de perken blijven in verband met de geluidsoverlast.
 • Het effect van vlak bij Amsterdam en Utrecht liggen is de drukte op onze lokale wegen als de snelwegen en provinciale wegen vol staan. Voor een prettige leefomgeving is het belangrijk om hier aandacht voor te houden.
933
website powered by WEBSOLVE