Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Onze kandidaten

Frans Lugtmeijer is 48 jaar, gehuwd met Frieda en vader van Joost en Mark. Hij woont in Vinkeveen en is majoor bij de Koninklijke Landmacht. Hij is voorzitter van de Vakantiespeelweek in De Ronde Venen en hockeyt bij Hockey Vereniging Mijdrecht.

Sinds 2010 maakt hij namens de VVD deel uit van de gemeenteraad. Daarvoor was hij fractie-assistent en vervulde hij diverse bestuursfuncties.

Rudolf van Olden is 54 en woont nu 17 jaar in Abcoude. Hij is gehuwd met Ingrid en heeft drie kinderen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. In het dagelijks leven is hij medisch directeur van het farmaceutisch bedrijf GSK in Nederland. Hij is eerder opgeleid tot internist en heeft van 1991 tot 1998 in het AMC gewerkt.

Sinds 2006 is hij fractievoorzitter van de VVD (Abcoude en later De Ronde Venen). Hij was de architect van het programma om de woonlasten voor huiseigenaren en ondernemers op een laag niveau te houden. Hierdoor is De Ronde Venen een van de goedkoopste gemeenten van de provincie Utrecht om in te wonen en te ondernemen.

Yvonne van den Heerik is 61 jaar en woont samen met haar partner in Abcoude. Ze heeft een dochter. In het dagelijks leven is ze advocaat en lid van de Raad van Toezicht van een woningbouwvereniging en de ouderenzorg.

Als voormalig VVD wethouder zit zij nu in de gemeenteraad met als aandachtsgebieden financiën, cultuur en cultureel erfgoed en juridische zaken.

Rick is 27, woont samen met zijn vriendin in Mijdrecht en werkt in Hilversum. Na enkele jaren gewerkt te hebben als (bedrijfs)fysiotherapeut in Vinkeveen, geeft hij de laatste vier jaar leiding aan een bedrijf dat slimme online ziekteverzuimapplicaties maakt.

Een politieke ambitie heeft hij nooit gehad, maar ziet in de politiek wel ruimte om idealen te verwezenlijken. Gezond naïef en gedreven om te zorgen voor een sterke, liberale maatschappij.

Alberta Schuurs is 46 en woont sinds 1992 in de gemeente De Ronde Venen. Ze is getrouwd en heeft twee (bijna) volwassen kinderen. In het dagelijks leven is ze bedrijfskundige en controller. De eerste tien jaar van haar carrière in het bedrijfsleven en nu al weer geruime tijd bij de gemeentelijke overheid. Daar is ze nu leidinggevende op het gebied van bedrijfsvoering (o.a. financiën, ICT, P&O).

Yvonne Welter is 38 jaar, gaat binnenkort trouwen en is moeder van een zoon. Ze is geboren en getogen in Abcoude en woont er nog steeds met veel plezier. Ze is afgestudeerd in straf- en familierecht en heeft een postacademische opleiding VFAS en Scheidingsbemiddelaar gevolgd. Ze (advocaat)ondernemer in hart en nieren, voorzitter centrale ouder commissie De Klimboom, voormalig lid (g)mr van basisschool zoon en heeft diverse bestuurlijke functies bekleed.

Yvonne Welter is lid van de VVD sinds 2006 en in het hart vanaf 10 jarige leeftijd. Ze is fractie-assistent en lid van campagnecommissie. Met een afgeronde masterclass in 2013 is ze nu kandidaat raadslid.

Maarten van der Greft, 26 jaar en woonachtig in Mijdrecht. In het dagelijks leven werkt hij als docent maatschappijleer op een VMBO school in Uithoorn. Naast zijn werk en de lokale politiek heeft hij nog een andere passie: Met een goede vriend organiseert hij jaarlijks het Vogelvrij Festival op het terrein van het Fort bij Uithoorn in de Amstelhoek.

Maarten is sinds 2010 raadslid geweest voor de VVD. De VVD heeft de afgelopen periode een stevige bijdrage geleverd en veel bereikt. Hij heeft de afgelopen raadsperiode als leuk, boeiend, fascinerend, maar vooral als erg leerzaam ervaren. Graag wil hij dan ook opgaan voor een tweede termijn!

Rob is 55 en woont in Wilnis, is getrouwd en heeft 2 volwassen kinderen uit een vorig huwelijk. Hij heeft een praktijk in training en coaching van projectmanagers. Hij is reserveofficier, meerdere malen uitgezonden naar crisisgebieden en auteur van het managementboek 'Teams door het vuur.'

Hij is sinds kort actief in de politiek voor de VVD. Drie jaar geleden werd hij lid van de VVD om juist niet te klagen over de overheid, maar om zelf de handen uit de mouwen te steken. De VVD is een partij die niet wegloopt voor verantwoordelijkheid en moeilijke beslissingen, altijd met oog voor de echt zwakkeren in onze samenleving. Dat is ook in zijn werk de paradox: je bouwt sterke teams en krachtige oplossingen niet met een grote mond, maar met een luisterend oor en een scherp oog.

Roan Borhem is 30 jaar en woont sinds drie jaar in Wilnis omdat hem het groene karakter van de omgeving erg aanspreekt. Hij is ongehuwd en heeft geen kinderen. Hij is ondernemer en het ondernemerschap en netwerken is voor hem een tweede natuur. Hij geniet ervan om met mensen in dialoog te gaan en vanuit een oprechte interesse meer over de ander te weten te komen. Vanuit het volle werkleven vindt hij het heerlijk om 's avonds een wandeling te maken in de omgeving, of om de sportschool op te zoeken.

Hij heeft een persoonlijke voorkeur voor onderwerpen als het Publieke Domein, Onderwijs, werkgelegenheid en de sociale relatie tussen 'oud' en 'jong'. Hier probeert hij binnen de VVD op een liberale wijze antwoord op te geven en het zijn dan ook onderwerpen waar u hem graag op aan mag spreken!